Choca aan het werk in het Chocalab

Chocalab staat al bijna 20 jaar voor de creatieve ruimte van autodidact Choca Alcazaba.

Deze Rotterdamse ‘staalmeester’ volgt zijn passie, plukt zijn ontwerpen uit het universum en laat zich inspireren door het moment, het materiaal en het beoogde resultaat. Al zijn ontwerpen zijn uniek en laten zich vertalen als een onderzoek naar vrijheid en ruimte.

Dit leidt tot een grote diversiteit aan one-of-a-kind en eigenwijze ‘net-even-anders’ projecten, zoals; het ombouwen en aanpassen van diverse voertuigen (fietsen, motoren, bakbrommers), draagbare muziekboxen, kunstobjecten, schilderijen, interieur en exterieur design (tafels, kasten, hekwerken, houtkachels, staal/glas wanden en geometrische lampen) en nog veel meer.

Choca Alcazaba, staalvormer, designer, kunstenaar, customizer, multi-intrumentalist, componist, grappenmaker, durver en surfer, beelddenker, niet lastige lasser en bovenal een harde werker, kan alles maken.

In zijn werk krijgt zijn eigenzinnigheid alle ruimte en laat hij zijn visie los op de wensen van de opdrachtgever. Dit betekent dat je soms de regie uit handen moet kunnen geven om het ontwerp tot stand te laten komen. Het eindresultaat is dan wel altijd boven verwachting.